London/Øvrige oplysninger/Transport i London

Transport i London

London Underground - metro

Der er i alt 12 linjer i Londons metro, hver med eget navn og farve. Linjerne krydser hele byen, både i centrum og ud til de ydre områder. Det er ofte den hurtigste og billigste transportform. Der er i alt 275 metrostationer i London, hvoraf 63 er i indre by. Det betyder, at det aldrig er langt til nærmeste station. Subways kører ved hver afgang hvert femte minut på alle linjer mellem 5.30 og 0.30. Om søndagen er denne periode dog noget kortere, nemlig 7,30 til 23,00. Om natten er det lidt længere mellem afganger.

Hvis du rejser rundt i London i et par dage, anbefales det at købe et såkaldt Oyster Card. Rabatkortet kan bruges til busser, metro, DLR, sporvogne og nogle togspor, og er den billigste måde at betale for enkeltrejser. Kortet kan købes på de fleste metrostationer.

Turistbusser i London

London Eye, Piccadilly Circus, Big Ben, Tower of London, Buckingham Palace og så videre. Alle Londons seværdigheder kan nås fra taget af de berømte røde busser, der dækker hele byen. Det er en fantastisk måde at se London på, og du kan endda komponere din egen vej gennem byens gader.

Byens største og mest populære turistbusselskab er den originale London Sightseeing Tour, som ejer den røde dobbeltdækker, der kører rundt i London. Der er seks forskellige linjer at vælge imellem, i alt mere end 90 stationer, der dækker alle Londons hovedattraktioner, og du kan hoppe ud og videre, som du vil.

Turistbusser i London

Taxa i London

Der er mere end 20.000 taxier, der kører rundt i Londons gader. Nogle af dem er Black Cabs, som har en autentisk engelsk stil. De gamle charmerende London taxier er lidt forskellige i design end de fleste andre taxier. For eksempel kan den rumme op til fem personer i bagsædet. Bagagen kan enten anbringes i bagagerummet eller ved siden af ​​førersædet, da der ikke er nogen passagersæde i bilen.

Der er også mange ulovlige taxier, der kører rundt i London, og selvfølgelig bør du holde fast ved de autoriserede virksomheder. Det rapporteres jævnligt, at chauffører af ulovlige biler er involveret i lovovertrædelser af mere eller mindre alvorlig karakter, og taxa-brugere bliver derfor advaret om at benytte sig af disse ulovlige taxier.

Oplevelser i LondonIndeholder reklamelinks til GetYourGuide.com

For dem, der besøger mulighederne for oplevelser og eventyr er næsten uendelige. Nedenfor finder du nogle af de mest populære oplevelser og aktiviteter såsom har at byde på. Udforsk, vælg og book det, der tiltrækker dig mest for virkelig at gøre din rejse mindeværdig!


🇸🇪 Denne side på svensk: Transport i London