London/Museum/Tate Modern

Tate Modern i London

Tate Modern åbnede i maj 2000 og er Englands nye nationale museum for moderne international kunst. Både Picasso, Rothko, Matisse, Dali, Warhole og Muck er repræsenteret, men også malerier af nyere kunstnere kan nydes her.

Museet ligger i det tidligere Bankside kraftværk ved Themsen. Der er udstillinger af de mest betydningsfulde kunstnere i 1900-tallet, og er ikke blot Englands største samling af moderne kunst, men også en af ​​de bedste af sin slags. Blandt Picasso og Warhole er nye kunstnere som Rebecca Horn og Steve McQueen.

Fire hovedafdelinger

Tate Modern er opdelt i fire hoveddele: surrealisme, minimalisme, efterkrigstidens innovation og de tre sammenhængende stilarter kubisme, futurisme og vorticisme. Samlingerne spænder store værker af Picasso og Matisse til en bred samling samtidskunst fra 1980'erne og fremefter. Museet har en imponerende samling af surrealisme med malerier af bl.a. Dali, Miró og Ernst. I abstrakt ekspressionisme kan man se nogle af Pollocks og Rothkos største værker. Rothko fik også sit eget Tate Rothko værelse. Derudover tilbyder museet en bred samling popkunst af bl.a. Lichtenstein og Warhole. Ud over de permanente udstillinger, der er regelmæssige særudstillinger, der kan opleves i den spektakulære syv-etagers tubhallen, der løber langs bygningen. Fra oktober til marts er der særlige udstillinger af samtidskunst.

Tate Modern i London

Flere måder at blive guidet på

For dem, der ønsker en rundvisning i museet, er det muligt at leje en personlig guide gennem de forskellige epoker. Efter at have gået rundt blandt alle moderne og samtidskunst, kan man have brug for en forfriskning, som kan opfyldes i museets restaurant og bar i det 99 meter høje tårn, hvorfra der er en smuk udsigt over byen og Themsen.

Den nærmeste metrostation er Southwark.

Officiel hjemmeside: Tate Modern i London

Oplevelser i LondonIndeholder reklamelinks til GetYourGuide.com

For dem, der besøger mulighederne for oplevelser og eventyr er næsten uendelige. Nedenfor finder du nogle af de mest populære oplevelser og aktiviteter såsom har at byde på. Udforsk, vælg og book det, der tiltrækker dig mest for virkelig at gøre din rejse mindeværdig!


🇸🇪 Denne side på svensk: Tate Modern

Kort til Tate Modern

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Tate Modern er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.