London/Museum/Tate Britain

Tate Britain i London

Tate Britain tager sine besøgende på en rejse gennem den britiske kunst fra det 16. århundrede til i dag. Besøgende kan blive charmeret af alt fra Blake til den seneste internationale samtidskunst. Samlingen er en af ​​verdens fineste når det kommer til britisk kunst.

Tate Britain er et af fire museer i Tate Gallery familien. De øvrige tre museer er Tate Modern (også placeret i London), Tate Liverpool og Tate St. Ives (Cronwall). Tate Britain ligger i Millbank og indeholder den største og - ifølge mange - den fineste samling af britisk kunst.

Besøgende kan studere både britisk og international kunst fra 1500-tallet til i dag, og museet tilbyder en bred vifte af alt fra gamle klassikere til samtidskunst. Museet har værker af kunstnere som Hockney, Blake, Constable, Spencer, Hirst, Epstein, Gainsborough, Gilbert og George, Hatoum, Hogarth, Moore, Sickert, Turner og mange mange flere.

Tate Britain i London
Foto: Tony Hisgett fra Birmingham, UK [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Gendannet kunst som et fænomen

Tate Britain har hjulpet med at genoprette kunsten på London dagsorden såvel som i hele England, og museet arbejder aktivt for at fremme britisk kunst internationalt. For eksempel har museet i de sidste 20 år tildelt den eftertragtede Turnerpris, der gives til en engelsk kunstner i 40 år.

Hvert værelse i museet viser et specielt tema eller dykker dykker i en enkelt kunstner. Turner, Blake og Constable er de (officielle) højdepunkter i Tate Britains kollektion. Andet af museets mest betydningsfulde samlinger er William Hogarth, der hedder far til engelsk maleri, dyremaler George Stubbs, samt flere kunstnere fra det 20. århundrede som Stanley Spencer, Barbara Hepworth og Francis Bacon. Udstillingen "Art Now" og den årlige Turner-udstilling repræsenterer de aller nyeste tilføjelser. Ud over den permanente samling er der regelmæssige specialudstillinger af individuelle kunstnere eller temaer.

Flere måder at blive guidet på

Besøgende låses gennem informative tekster gennem forskellige rum og tidligere værker, men museet tilbyder også gratis guidede ture. Derudover kan du deltage i forelæsninger og filmprogrammer hver dag i ugen. For dem der er interesseret i kunst eller bare ønsker at lære om kunst, er der mulighed for at deltage i studiedage, konferencer og kurser.

Den nærmeste metrostation er Pimlico.

Officiel hjemmeside: Tate Britain i London

Oplevelser i LondonIndeholder reklamelinks til GetYourGuide.com

For dem, der besøger mulighederne for oplevelser og eventyr er næsten uendelige. Nedenfor finder du nogle af de mest populære oplevelser og aktiviteter såsom har at byde på. Udforsk, vælg og book det, der tiltrækker dig mest for virkelig at gøre din rejse mindeværdig!


🇸🇪 Denne side på svensk: Tate Britain

Kort til Tate Britain

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Tate Britain er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.