London/Museum/Madame Tussauds

Madame Tussauds voksmuseum i London

Vil du se Shakespeare, Kylie Minogue, Charlie Chaplin og Spice Girls? Disse og mange andre berømte personer er samlet på Madame Tussauds voksmuseum. Men man bør ikke forvente en samtale med dem, og de kan være noget skræmmende at se på.

Madame Tussauds er en af ​​Londons mest populære attraktioner og tiltrækker mere end to millioner besøgende hvert år. Kvinden, der hedder museet, Marie Tussaud, designede dødsmasker af mennesker henrettet med guillotinen under den franske revolution. Blandt andet lavede hun en maske af Marie-Antoinette, som stadig kan ses på museet. Museet åbnede i 1835 og huser i dag mange historiske og nutidige mennesker.

Flere afdelinger og temaer

Museet er stort og har flere forskellige afdelinger. I hovedhalen kan man se stats- og konglighedschefer fra den engelske historie. Blandt alle de historiske figurer kan du se de nyeste berømtheder i sport, populær musik og film. Og de besøgende kan ikke kun se på tegnene, men også deltage i forskellige interaktive spil med dem. For eksempel kan man være på scenen, når Amy Winehouse får hendes Music Awards, se trailer for den seneste Bond-film med Daniel Craig, spille basketball med High School Musical star Zac Efron. Temaet ændres jævnligt, så der er altid noget nyt at se for tilbagevendende gæster.

Det er imponerende at se de meget præcise voksmodeller og samtidig en sjov og overraskende oplevelse for hele familien. Men de mindste børn må muligvis forblive væk fra en bestemt del, fru Tussauds horrorkammer. Denne særlige del af museet kan til trods for en lidt humoristisk tone nogle gange medføre, at håret stiger selv på voksne besøgende. Her er scener fra horrorfilm, mordere og andre skræmmende personligheder, i et dyster scenario med specielle effekter og lyde.

Angela Merkel Madame Tussauds i London

For at komme til museet via metroen skal man stå af ved Baker Street. Fælles billetter koster omkring £ 20-25, men familiebilletter kan også købes: Derudover er billetterne gyldige i flere dage. Der er også specielle VIP-billetter, som inkluderer eget voksekspression.

Officiel hjemmeside: Madame Tussauds i London

🇸🇪 Denne side på svensk: Madame Tussauds vaxmuseum

Kort til Madame Tussauds voksmuseum

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Madame Tussauds voksmuseum er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.