London/Attraktioner/Tower Bridge

Tower Bridge i London

Den store gotiske tårnbro er et af Londons mange vartegn. Det har transporteret Londons beboere over Thames siden 1894, og har en fantastisk udsigt over byen. Du bør også besøge det interessante museum i nærheden, der viser bronzehistorien.

Otte år og 11.000 tons stål

Det tog otte år og 11.000 tons stål at bygge Tower Bridge. På ydersiden af ​​alle disse tonsvis af stål er broen dekoreret med sten, hvilket giver et godt rustikt udseende. Tidligere blev "fanerne", som skulle åbnes for at passere skibe på Themsen, drevet af dampmotorer, men i dag er de drevet af elektricitet. Tidligere blev broen åbnet flere gange om dagen, men i dag åbner den kun omkring 100 gange om året. Årsagen er dels, at mange skibe ligger uden for centrum af London, og dels at der i dag er færre så store skibe.

Som navnet Tower Bridge antyder, er der to kraftige tårne ​​ved siden af ​​broen. Tårnene er næsten 250 meter høje, og selve broen er 16 meter bred. Tårnene er også forbundet med en gangbro 42 meter over Themsen, hvorfra besøgende kan nyde en fantastisk udsigt over London og se seværdigheder som St. Pauls Cathedral og London Eye. Et tårn har en udstilling, Tower Bridge Exhibition, som leder besøgende rundt om bronzehistorien ved hjælp af film og udstillet dampmotorer fra de gamle motorrum. Det er muligt at booke private "aften ture" og "bag kulisserne" ture i udstillingen, hvor du vil se dele af tårnet, der ellers ikke er tilgængelige for regelmæssige museum gæster.

Tower Bridge i London

London Bridge og Tower Hill er de nærmeste metrostationer.

🇸🇪 Denne side på svensk: Tower Bridge

Kort til Tower Bridge

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Tower Bridge er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.