London/Attraktioner/Speakers Corner

Speakers Corner i London

I det nordøstlige hjørne af Hyde Park er et af Londons mest berømte steder, selv om det er et ret begivenhedsfuldt sted hver dag. Men på søndagen kan besøgende virkelig se ytringsfriheden i deres essens, som det har været i årtier på dette særlige sted.

I hjørnet af Hyde Park

I et stenbelagt hjørne af Hyde Park nær Marle Arch har almindelige mennesker i næsten 150 år været nødt til at stå på en fortøjet stol eller boks og bruge deres ytringsfrihed her på Speakers Corner. Den unikke mulighed er gennem årene blevet brugt af store, velkendte personligheder, lokale politikere og almindelige mennesker. Hver søndag morgen kan enhver, der ønsker at komme og åbne deres hjerter - eller bare høre på andre - gøre dette.

Baggrunden til Speakers Corner er fundet 150 år tilbage i tiden. I 1855 opstod offentlige opgaver over en lov, der blev oprettet, der ville forbyde alle forhandlere om søndagen, og i løbet af 1860'erne blev der udført flere demonstrationer, hvor Hyde Park blev brugt som samlingssted. Og som følge af stor efterspørgsel efter demokratiske reformer og allees ret til at tale, blev det besluttet i 1872 at offentlige møder ville blive tilladt på Speakers Corner. Siden da har hjørnet været et sted for offentlige taler og debatter, selv mange demonstrationer har sædvanligvis deres udgangspunkt her for traditionelle grunde.

Mange berømte personligheder har talt genem tiden

Mange berømte personligheder har talt med indbyggere i London fra Speakers Corner. Disse omfatter George Orwell, Vladimir Lenin, William Morris og Karl Marx. Selvom Speakers Corner ses som et sted, hvor enhver med noget i hjertet kan vise sig uanmeldt og tale, bliver de fleste af snak og demonstrationer i praksis udført under forholdsvis bestilte forhold.

I andre dele af verden kan du også finde steder, hvor Speakers Corner er blevet kopieret, for eksempel i Singapore, Sydney og Amsterdam.

Oplevelser i LondonIndeholder reklamelinks til GetYourGuide.com

For dem, der besøger mulighederne for oplevelser og eventyr er næsten uendelige. Nedenfor finder du nogle af de mest populære oplevelser og aktiviteter såsom har at byde på. Udforsk, vælg og book det, der tiltrækker dig mest for virkelig at gøre din rejse mindeværdig!


🇸🇪 Denne side på svensk: Speakers Corner

Kort til Speakers Corner

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Speakers Corner er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.