London/Attraktioner/Piccadilly Circus

Piccadilly Circus i London

Piccadilly Circus er virkelig kun et stort hub, med en inferno af røde London busser, neon skilte, historiske bygninger og shopping og underholdning. Men selve pladsen er blevet en turistattraktion på lige fod med Time Square i New York.

Det er ikke et cirkus!

Men de, der forventer at se et cirkus i det store rum, bliver skuffede. Ordet "cirkus" er latin og betyder cirkel. Piccadilly Circus er imidlertid ikke helt cirkulær, men mere trapezformet. Det livlige sted Piccadilly Circus er beliggende i West End, der har været en knudepunkt og mødested siden 1819. Pladsen er opkaldt efter en skrædderhund fra det 17. århundrede, der hedder Picadil, der var rig og bygget et hus i nærheden.

Torget er forbundet med flere større gader, herunder shoppinggaderne i Oxford Street, Regent Street og Coventry Street. Sidstnævnte fører videre til Leicester Sqaure. Picadilly Circus er et livligt sted døgnet rundt. Om natten lyser de store tegn i neonet og firkanten udstråler en meget speciel atmosfære.

Piccadilly Circus i London

Populær shoppinggade

Der er masser af indkøbsmuligheder i området. Blandt andet, Virgin Megastore og dens konkurrent HMV. Sportsbutikken Lillywhites har eksisteret her siden 1925. London Trocadero, som indeholder delvis shopping, men frem for alt er centrum for en række underholdning som bowling, casino, spilleautomater og biograf. Og ikke at glemme, Oxford Street, som er byens største shoppinggade med over 300 butikker.

🇸🇪 Denne side på svensk: Piccadilly Circus

Kort til Piccadilly Circus

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Piccadilly Circus er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.