Big Ben i London

En af verdens største ure og sandsynligvis den, der er den mest kendte, Big Ben. Big Bens ur er hørt dagligt af Londons beboere i næsten 150 år, og uretårnet står som et stolt vartegn over byen. Big Ben er absolut en obligatorisk attraktion for dem, der besøger London.

Big Ben er bare uret

Faktisk er det bare selve uret på toppen af ​​tårnet kaldet Big Ben, men de fleste bruger Big Ben som navnet på hele klokketårnet, herunder det store ur. Uret vejer ikke mindre end 13 tons, og med det for øje synes navnet Big Ben at være et ret passende navn. Klokkerne i tårnet er også meget store. De måler syv meter i diameter, og om natten lyser knapene og giver en meget speciel atmosfære over det gamle gotiske tårn. En latinsk indskrift under hvert hjul siger, "Gud redde vores dronning Victoria".

Tårnet, hvor Big Ben sidder, ligger i den nordøstlige ende af bygningen Westminister Palace - også kaldet parlamentets hus - som er det engelske parlaments bygning. Big Ben blev støbt i 1856, men på grund af nødvendige reparationer slog uret ikke sit første slag til 1859. Siden da har det altid været meget præcist. I 2007 gennemgik Big Ben omfattende rengøring og erstattede nogle mekaniske dele. Noget, som ikke alle ved, er, at der udover at optræde som ur, er der også små fængselsceller i Big Ben-tårnet. Disse celler blev brugt til parlamentarikere, der krænkede Parlamentets privilegier. Men den sidste gang nogen sad i en sådan celle var 1880.

Big Ben i London

BBC lytter hver dag

En mikrofon placeret på Big Ben uret sikrer, at dets beats sendes direkte til den britiske radiostation BBC hver dag kl. 18.00. Det skete for første gang den 31. december 1923. Under anden verdenskrig tjente lyden af ​​Big Ben over radioen som nationens håb og som en opmuntring til alle mennesker at være stærke.

Tårnet er ikke tilgængeligt for offentligheden, men det kan studeres fra mange sjove steder i Westmininster, hvor Big Ben ligger. Big Ben kan også beundres fra det nærliggende London Eye - det store pariserhjul. De nærmeste metrostationer er Waterloo og Westminister.

Oplevelser i LondonIndeholder reklamelinks til GetYourGuide.com

For dem, der besøger mulighederne for oplevelser og eventyr er næsten uendelige. Nedenfor finder du nogle af de mest populære oplevelser og aktiviteter såsom har at byde på. Udforsk, vælg og book det, der tiltrækker dig mest for virkelig at gøre din rejse mindeværdig!


🇸🇪 Denne side på svensk: Big Ben

Kort til Big Ben

Nedenfor finder du et kort, der viser, hvor i London Big Ben er placeret. Du kan også se om der er flere attraktioner i nærheden. Hold markøren over markørerne for at se, hvilket milepæl du ser, og klik derefter på markøren for at lære mere om interessepunktet.